|
 |
Інформаційна Орбіта Шепетівки | Вітаю Вас Гість | RSS |
| Мережа кабельного телебачення в Шепетівці |
| Demetrius | Дата: Неділя, 09.11.2008, 17:45 | Сообщение # 1 |
Admin
Статус: Offline
| Налаштовував сьогодні добрій, знайомій людині телевізор як прийшла до мене думка: Коли у будинку проводять кабельну мережу, особи, які до неї не під’єднуються, можливо помічають, що велика частина канаів, які транслюються кабельним телебаченням з’являється і у них, не зважаючи на те, що самі вони використовують прості аналогові антени. "Грубо" викладаючись це можна пояснити тим, що антени починають ловити сигнал, що передається по кабелю і чим розгалуженіша мережа всередині будинку - тим краще цей сигнал має ловитись, але якість від такого прийому всеодно, зазвичай "бажає кращого". Тепер саме "світло" ідеї: а чому б не взяти ще одну антену (можна спробувати обійтись і одною для всього) і направити її безпосередньо на кабель (не просто в сторону кабеля, а якраз ледь не впритул на нього)? Юридично ви не підключаєтесь самовільно до кабеля і їх мережі (і пред’явити що-небудь формально в вашу сторону буде важко), практично - ви маєте фактично повноцінне кабельне телебачення безкоштовно. Антену, думаю, варто біло б зробити чи підібрати (або доукомплектувати) спеціально для таких цілей, по цьому поводу відзначу, що більша кількість каналів транслюються здається на частоті 250-400 Мегагерц. Але по поводу технічної реалізації краще залишити місце для коментарів людям, що добре розбираються у прикладній технічній стороні питання. Інформація опублікована спеціально для ресурсу shepetivka.info, і її публікація дозволяється тільки за умов посилання на Інформаційну Орбіту Шепетівки, за умови виявлення порушників буде мати місце спроба формального і неформального покарання останніх. Не рекомендується поширювати саму ідею безцільно і в широких колах, так як це (її популярність) може привести до впровадження контрмір і її подальшої непридатності.
|
| |
| | |
| Шепетівчанин | Дата: Неділя, 09.11.2008, 20:42 | Сообщение # 2 |
|
Подвійний агент
| Ідея стара як світ. Колись робив так. Реалізація дуже проста. Польський підсилювач, нагружений на дві телескопічні антени. Розміщується паралельно кабелю максимально близько до нього. На частоту настроюється зміною довжини "телескопів". Якість - від посередньої до ідеальної. Юридично "все чотко", фізично - обіцяли неприємності . Від ідеї відказався, цікаво було просто перевірити. Дивлюсь супутникове.
|
| |
| | |
| McAndy | Дата: Неділя, 09.11.2008, 22:48 | Сообщение # 3 |
Подвійний агент
| ДА, фактично кабельники не подадуть на вас в суд, але знайдуть, виріжуть, заберуть, і скільки не надоїсть - можна так робити, але і фізично можут натякнути, це як на автобусі їхати зовні, ти ж не в ньому, але їдеш, от тільки водій вийде і все одно по бубну настучить, розумієте за що! А гарно це робиться коли свій кабель просто прокласти на довжині пари метрів впритул до кабельногои ліпше не загального ствола, а відгалуження до вашого сусіда, і підозр менше, і реалізація практичніша.
|
| |
| | |
| Demetrius | Дата: Неділя, 09.11.2008, 23:18 | Сообщение # 4 |
Admin
| Для таких варіантів завжди бажано мати "броню на яйцях" або гнучку хитрість. А якщо працівники мережі девайс виріжуть, то подавати юридичні претензії можна вже їм. Варіант з кабелем: досить непоганий хід хоча невідомо, наскільки добре від цього буде показувати. Думаю бажано взагалі примотати свій кабель до сусідського в кількох місцях по всій довжині, особливо, якщо сусід живе поруч. По поводу перевірок, теж цікаво знати, наскільки часто вони як такі здійснюються і як часто працівники кабельної телемережі горища відвідують... Шепетівчанин, не поділитесь? Скільки часу пройшло від встановлення пристрою до скарг працівників мережі?
|
| |
| | |
| Шепетівчанин | Дата: Неділя, 09.11.2008, 23:38 | Сообщение # 5 |
|
Подвійний агент
| Quote (Demetrius) Шепетівчанин, не поділитесь? Скільки часу пройшло від встановлення пристрою до скарг працівників мережі? Там випадок допоміг. Сусідка жалувалась на якість сигналу (причина була не в мені), прийшли кабельщики, пройшлись по кабелю і вичислили мене. Та я ж кажу, я власне і не ховався, просто цікаво було. Хоча, якшо задатись ціллю, і зробити "по-уму", то ніхто і не здогадається.
|
| |
| | |
| Vent | Дата: Четвер, 22.01.2009, 08:02 | Сообщение # 6 |
Журналіст
| Помогите пжл! Куда обратится на улице ЧЕРВОНА у нас в городе есть служба такси (помоему фаворит) так вот их диспетчерская радиостанция мешает смотреть ТВ практически всей улице, в телевизерах слышны переговоры диспетчера с водителями (иногда нецензурная брань), люди просили директора этой организации что-то сделать дабы не мешало просмотру и прослушивания ТВ, но им последовал отказ. Вопрос: куда обратиться и что сделать, чтобы люди смогли смотреть эфирное ТВ?
НТВ+ VIP всего за 4$ в месяц!!! http://www.tv-shara.com/
|
| |
| | |
| Demetrius | Дата: Четвер, 22.01.2009, 21:05 | Сообщение # 7 |
Admin
| Взагалі то є цілі спеціалісти по вирішенню аналогічних проблем. А так, куди ще народу звернутись як не до суду? Плюс паралельно можно таксобазу пресувати частотнаглядом (власне сам позов до суду може бути виписаний саме на цю організацію, а не на таксопарк, або на обох одразу - проте такий варіант має мінуси), скаргами у різні інстанції і ради, тощо.... Тільки я всеодно не бачу прямого відношення цієї проблеми до мережі кабельного телебачення в місті Шепетівка.
|
| |
| | |
| Vent | Дата: П`ятниця, 23.01.2009, 13:36 | Сообщение # 8 |
Журналіст
| Всё равно что-то делать нужно, это не дело когда один мешает многим. ------------------- Тільки робити це слід у окремій темі. Створюй тему і я підкину тобі кілька варіантів, а так - ОФТОП. Demetrius
НТВ+ VIP всего за 4$ в месяц!!! http://www.tv-shara.com/
|
| |
| | |
| ravsat | Дата: П`ятниця, 24.07.2009, 10:15 | Сообщение # 9 |
Адепт
| Є така всеукраїнська служба нагляду за радіочастотами http://www.ucrf.gov.ua/, але знаю подібну ситуацію з 5-50-50. Приїхали специ з Києва і розвалили людям, що використовувати польські антени з усілками, які там єж - протизаконно.
|
| |
| |
|
| |