Гальмівна рідина - Форум Шепетівка.info
Інформаційна Орбіта Шепетівки
Субота, 19.05.2012, 17:47
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Модератор форуму: 69-sex 
Форум Шепетівка.info » Мегарозділ » Автомобілістика » Гальмівна рідина (її придумали боягузи?)
Гальмівна рідина
DemetriusДата: Четвер, 05.02.2009, 22:20 | Сообщение # 1
Admin
Статус: Offline
Активіст форуму.
Балакаємо про гальмівну рідину. Як відомо від неї залежить не тільки те, в який пляцок скрутиться машина, коли ти вмазаний і під дозою в якийсь момент зрозумієш, що перед тобою "NO WAY OUT", але й те ЯК ШВИДКО ТИ БУДЕШ ЛІТАТИ, адже в залежності від того, як швиденько і коротко ти пригальмуєш можна судити про те, як дового ти можеш тримати швидкість на машині...

Отже - полетіли.

Для початку трохи енцеклопедичних відомостей:
Доступно тільки для користувачів

Классификация тормозных жидкостей DOT 3, DOT 4, DOT 5.1

Ремонт и сервис
Пятница, 28 Февраля 2008

Тормозная жидкость - это важный компонент тормозной системы. Она передает усилие с тормозного цилиндра на ручке на цилиндры тормозных саппортов. Как многие помнят из школьного курса, жидкость несжимаемая, давление в системе приблизительно одинаковое (не учитывая перепадов уровня жидкости) и сила давления обратно пропорциональна площади цилиндров. Набор букв в предыдущем предложении означает, что чем больше диаметр тормозного цилиндра на ручке, тем сильнее требуется на нее давить, чтобы обеспечить нужное тормозное усилие. Основным параметром тормозной жидкости является ее точка кипения - чем она выше, тем лучше для тормозной системы. Закипевшая тормозная жидкость пузырится и эффективность тормозной системы снижается - пузырьки газа сильно подвержены сжатию, поэтому не могут хорошо передавать тормозное усилие на цилиндры тормозных саппортов.

Свойства тормозных жидкостей классифицируются так:

Стандарт  Точка кипения
(свежая /сухая)
 Точка кипения
( старая / мокрая )
 Вязкость при 400
Цельсия
 Цвет  Основа
 SAE J 1703  205 С  140 С  1800  безцветная или янтарная  ?
 ISO 4925  205 С  140 С  1500  безцветная или янтарная  ?
 DOT 3  205 С  140 С  1500  безцветная или янтарная  полиалкиленгликоль
 DOT 4  230 С  155 С  1800  безцветная или янтарная  борная кислота / гликоль
 DOT 4+  260 С  180 С  1200 -1500  безцветная или янтарная  борная кислота / гликоль
 DOT 5.1  260 С  180 С  900  безцветная или янтарная  борная кислота / гликоль
 DOT 5  260 С  180 С  900  пурпурный  силикон
Racing Formula

DOT 6 ???

310 C  220 C  ?  ?  ?

Разница между сухой (новой) и мокрой (старой) тормозными жидкостями - 3.5% воды, которые со временем забираются тормозной жидкостью из воздуха. Все типы тормозных жидкостей, за исключением DOT 5, гигроскопичны. Как правило, тормозная жидкость меняется один раз в два года. Исключение - DOT 5.1, ее нужно менять каждый год, так как  она более гигроскопична, чем остальные.

Внимание: DOT 5 нельзя мешать с остальными типами тормозных жидкостей. Это означает, что при переходе с/на эту жидкость требуется полностью просушить (продуть) тормозную систему. Остальные типы жидкостей одного и того же производителя как правило можно смешивать.

DOT 5.1 и DOT 5 имеют меньшую вязкость, чем стандартный для спортбайков DOT 4, поэтому тормоза чувствуются намного лучше.

Автор: Алексей

Як бачите, на основі цих відомостей можна зробити висновок, що найкращим варіантом може бути Доступно тільки для користувачівDOT 4плюс, тимбільш, що ДОТ 4 має підтримуватись більшістю автомобілів (детальніше - читайте камасутру).

Тепер власне про те, що варто обирати:
Доступно тільки для користувачів

3-е место РосDOT 4.5

Заявленный изготовитель -ООО «ТЦ «Тосол-Синтез», Дзержинск

Все прекрасно, но зачем было указывать +270°С - чтобы намекнуть на превышение требований DOT5? Так ведь не дотянули до них одного градуса, а до обещанных - и все 11...

+ Низкая цена, отличные параметры.

-  Недобор заявленных градусов.

2-е место Mobil Brake Fluid DOT 4

Заявленный изготовитель -ExxonMobil Lubricants & Specialties Europe

Честно говоря, было трудно решить, кому отдать первое, а кому второе места: разница в температуре кипения всего один градус, зато Mobil обладает лучшими вязкостными параметрами.

+ Температура кипения на уровне требований DOT 5.

+  Больше остальных «ест» латунь (но в пределах нормы).

1-е место Step Up Brake Fluid DOT 4

Заявленный изготовитель - Step Up Brands, USA

При указанной на упаковке температуре кипения 232°С (грамотно, зачем обещать лишнее) показала 261°С. И все остальные показатели выдержаны с большим запасом. Молодцы!

+ Чемпион по температуре кипения, почти выполняет все нормативы DOT 5.

-  Очень высокая цена.

[size=12]Тут вибір за вами, та й не все можете дістати/оплатити. Я б порекомендував варіант 3, хоча вибір за вами.
А чого я вам все це розказую? sad Чия тоді машина буде заряженою? <_<

NarutoДата: Четвер, 05.02.2009, 23:36 | Сообщение # 2
Консул
Активіст форуму.
в моїй машині ДОТ-4, і наскільки знаю в дуже багатьох також. вроді норма, поки приколів не було happy

69-sexДата: Субота, 07.02.2009, 08:20 | Сообщение # 3
Секретар
Активіст форуму.
Да уж но при t -40'C жидкость становится вязкой.....можно добавить спирт чуть чуть и все!

DemetriusДата: Субота, 07.02.2009, 17:35 | Сообщение # 4
Admin
Активіст форуму.
>в моїй машині ДОТ-4, і наскільки знаю в дуже багатьох також. вроді норма, поки приколів не було
В твоїй машині DOT 4, тому що навіть мені в сій час DOT 4+ виявилось знайти нелегко. Звісно все нормально, хтось і на третьому ДОТі можливо ще їздить і що...

>при t -40'C жидкость становится вязкой.....можно добавить спирт чуть чуть и все!
Страшні експерименти, і всеодно сенсу не бачу. Тут тільки може бути суть, якщо ти заряджено гасаєш і вже звик до темпу гальмування, а мороз твою звичку обламує. У всякому разі, не знаючи "чудової науки хімії" я б на такі експерименти не погодився. Тимбільш, що взимку занадто різке гальмування може призвести до швидкого блокування коліс (через інше покриття) і протилежного результату (можливо й ABS не допоможе).

69-sexДата: Субота, 07.02.2009, 18:34 | Сообщение # 5
Секретар
Активіст форуму.
http://www.uzr.com.ua/images/fckeditor/3-4%20 (7).jpg сегодня полностью саетил всю тормозуху в системе и даже сцепление тоже и купил DOT 4.5 и вроде норм!!!!!!

-------------------
Дякую, за ваше "дякую". За такі слова знаєш, навіщо ти тут працюєш.
Що ж, чекаємо на відгуки; доречі яка там ціна?
А зображення правильно розміщати потрібно так:
[img]http://www.uzr.com.ua/images/fckeditor/3-4%20(7).jpg[/img]

Demetrius

NarutoДата: Субота, 07.02.2009, 20:34 | Сообщение # 6
Консул
Активіст форуму.
Quote (Demetrius)
Тимбільш, що взимку занадто різке гальмування може призвести до швидкого блокування коліс (через інше покриття) і протилежного результату (можливо й ABS не допоможе).

то ти пропонуєш надіятися на тещо взимку житкість стане трохи вьязкішою і тим самим блокування коліс не відбудеться, не сильно марні надії wink

DemetriusДата: Субота, 07.02.2009, 20:44 | Сообщение # 7
Admin
Активіст форуму.
Тимбільш, що взимку занадто різке гальмування може призвести до швидкого блокування коліс (через інше покриття) і протилежного результату (можливо й ABS не допоможе).

то ти пропонуєш надіятися на тещо взимку житкість стане трохи вьязкішою і тим самим блокування коліс не відбудеться, не сильно марні надії

Ні я просто маю на увазі те, що взимку рекомендовано підмерзання гальмівної рідини компенсувати за рахунок мозку (і не тільки взимку), наприклад гальмуючи не так різко і заздалегідь.
А те, що зимою колеса блокуватимуться (у нас в Україні) швидше очевидно, і думаю, що зрозуміло з мого попереднього повідомлення.

Доречі, цікаво було б детально з’ясувати на яку конкретно характеристику гальмівної системи впливає в’язкусть... На плавність гальмування?

А доливати хтозна-що у гальмівну рідину - трефні експерименти, так як хто-зна, як рідина на це зреагує.
Тому і висновок: все компенсується за рахунок якісної рідини. Проблема, що тут може виникнути - підробки; але здається мені - гальмівних рідин середнього сектору це не так сильно стосується.

NarutoДата: Субота, 07.02.2009, 20:55 | Сообщение # 8
Консул
Активіст форуму.
не знаю, сильно гальмівною рідиною я б не переймався, є багато інших питань які сильніше вливають на безпеку cool

69-sexДата: Середа, 15.07.2009, 11:24 | Сообщение # 9
Секретар
Активіст форуму.
1-е место Step Up Brake Fluid DOT 4 недавно купил се такую жидкость капец дорогущая!!! 320 рублей пипец а обычная тормозуха стоит 35 руб..

Форум Шепетівка.info » Мегарозділ » Автомобілістика » Гальмівна рідина (її придумали боягузи?)
Сторінка 1 з 11
Пошук:

Шепетівський Чат

200
Створити сайт безкоштовно
Copyright ***** © 2012, Шепетівка/Шепетовка