Тюнінгувати та модінгувати можна ледь не все на світі - це як спосіб життя. В цьому то і проблема сучасної масової свідомості — загальні поняття конкретизуються у головах суб'єктів: чуючи слово тюнінг посередній індивід одразу викликає перед своїми очима образ напівпластмасової машини, обвішаної як святкове дерево, надатмосферним звуком мотора, і пуляючої зі швидкістю звука. Проте поняття тюнінг і модінг насправді думаю давніші та обширніші. Така тенденція торкнула насправді багато термінів, слів, явищ, як то "хакер", "hustler". Почну зі свого прикладу. Одна з речей, які я умовно "продув" - мій перший телефон. Motorola RAZR V3 - в свій час досить заряджена машинка, коштувала як тільки з'явилась купу грошей і навіть сам факт наявності її у власності уже привертав посторонню увагу. Але живучи по принципу "добре там, де ми є" і відчуваючи якусь моральну перевагу над іншими я почав у неї влазити, тай технології тоді розвивались величезними темпами, і відповідно - мода тенденційно літала як хвилі в шторм. Загалом хотілось вижати і зарядити досить посередній по функціональності телефончик імідж-класу. З чого я почав - вичистив його від заблокованих медіафайлів (мелодії, малюнки, відео по замовчуванню), які глухо займали системне місце. Далі були виконані наступні дії: -розгрузка налаштувань системи -спроба налаштувати імейл (не вдалась - не особливо потрібно) -видалення зайвих явафайлів -інсталяція дуалсім модулю -посилення сигналу (принаймні по поділкам сигнал наче став кращим) Була думка перешити телефончик, але подивившись на версію прошивки від ідеї відмовився. Було в планах: -зменшити системні затримки по замовчуванню -навчити телефон бути вебкамерою -встановити потрібні словники -видалити зайві словники -зробити гравіювання Але згодом телефон було втрачено, тепер його віднайдено, можливо роботи над ним продовжаться. Прикладаю фото апаратика (не судіть сурово - телефончик провів зиму, і частину весни надворі). Далі на порядку денному планую обговорити наступні моменти: -чи може бути тюнінг дешевим? -де закінчується вигідний тюнінг і починаються понти, як виміряти КПД тюнінгу? -чи потрібен тут талант? Все ще чекаю на грунтовну активність.
|