Історія яку ми знаємо - Форум Шепетівка.info
Інформаційна Орбіта Шепетівки
Субота, 19.05.2012, 18:25
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Форум Шепетівка.info » Життя » Світ, політика та суспільство » Історія яку ми знаємо (чи вірите, про що думаєте, як сприймаєте?)
Історія яку ми знаємо
DemetriusДата: Понеділок, 04.05.2009, 14:28 | Сообщение # 1
Admin
Статус: Offline
Активіст форуму.
"Історія не така, якою вона була, а така, яою нам її описали" Дж. Оруел (цитата приблизна)

Вже давненько доведено, що нормани побували в Америці за 500 років до Колумба.
Уже існує цілий каскад перекриваючих теорію Дарвіна гіпотез.

Що ми в дійсності знаємо про історію? Яка по вашому роль вчителів у цій галузі? На скільки на вашу думку можна вірити і довіряти тому, чому нас навчали? На скільки це було виправдано?

Думаю, що серед користувачів сайту, знайдуться люди, які вчились ще по радянській історії.... Власне - коментарі.

Взагалі моя позиція - сучасне поле знань (будь то історія, фізика чи інша наука) є результатом своєрідного зомбування масової свідомості зведеної до спільного знаменника, адже механізм простий нехай і не зовсім точний підходить більшості краще аніж щось суперточне але надскладне.

ninalukДата: Неділя, 10.05.2009, 21:39 | Сообщение # 2
Завербований
теж вчилась ще при комунізмі)))Більша половина того,що нам нав"язували-повний бред!!!!

DemetriusДата: Неділя, 10.05.2009, 22:52 | Сообщение # 3
Admin
Активіст форуму.
Ну не сказав би що повний і не сказав би що нісенітниця. Об’єктивна дійсність взагалі дуже важко абстрагується.
А веду я тут до того, що і в наш час, ви здивуєтесь, але історія, яку викладають і в яку вірять теж е ідеальна. І справа не рідко у літературності викладки, що й спричинює суб’єктивність сприйняття.

Та й більш суха - статистична складова теж може здивувати: згідно з деякими експертними оцінками, в різних наукових довідниках та енциклопедіях може міститись 20% неправдивої інформації.

Зрівняйте для прикладу втрати в битві при Ватерлоу по різним джерелам. Я вже не говорю про статистику втрат бойових одиниць у Великій Вітчизняній.

ninalukДата: Понеділок, 11.05.2009, 11:30 | Сообщение # 4
Завербований
Quote (Demetrius)
Ну не сказав би що повний і не сказав би що нісенітниця.

Ну звісно не всі предмети))))) Взяти для прикладу уроки співів.На яких постійно співали коммуністичні пісеньки про Леніна,партію,комсомол.Краще б знайомили з творами великихм композиторів.Та їх біографією.
Ще уроки історії згадую,української літератури.))))..........................

DemetriusДата: Понеділок, 11.05.2009, 12:53 | Сообщение # 5
Admin
Активіст форуму.
Леніна,партію,комсомол.Краще б знайомили з творами великихм композиторів.Та їх біографією.

Ну, згідно з моєю суб’єктивною думкою, на уроках співів - головне навчитись співати, а вже що і під кого - не так важливо.
Тимбільш люблю я радянські пісеньки. Є в них щось веселе.

DemetriusДата: Неділя, 14.06.2009, 02:31 | Сообщение # 6
Admin
Активіст форуму.
Темка заглохла - видно людям простіше просто думати ніж намагатись знати.

Доречі, хто читав Оруела "1987"?

Форум Шепетівка.info » Життя » Світ, політика та суспільство » Історія яку ми знаємо (чи вірите, про що думаєте, як сприймаєте?)
Сторінка 1 з 11
Пошук:

Шепетівський Чат

200
Створити сайт безкоштовно
Copyright ***** © 2012, Шепетівка/Шепетовка