[Золота скринька Шепетівки]

Форма входу
E-mail:
Пароль:

Меню сайту

Форум Шепетівка.info » Світ, політика та суспільство » Міліція

Міліція
[1] Demetrius [25.12.2009, 15:06]
Пропоную сьогодні побесідувати про такий рід урбаністичного ареалу як Міліціонери.

Я поділюсь своїми думками, спостереженнями і положеннями щодо цього дивовижного і своєрідного роду. І можливо навіть отримаю публікації ваших думок у відповідь.

Що вам слід знати про міліціонерів:

• 1. як вас певно не вчили в школі, рід "Міліціонери" згідно таксономічної класифікації належить до родини "Міністерства внутрішніх справ" (цікаво, проктологи теж до неї належать?), ряду "Силовики", який уміщає в собі родина "Чиновники", і звісно як представник чиновництва - працівник міліції з профпридатністю середньої гімнистості поєднує в собі всі "благородні" якості цього вельможного класу:

• 1.1 Лінь - двигун, на якому диркає наша держава до прогресу уже чимало не десятиріччя. І в великій мірі завдячуючи чиновникам. Тому міліціонер як нормальний чиновник ймовірно буде прикладати зусилля аби зробити щонайменше роботи при чому так, аби від нього щонайшвидше відчепились. Тому не очікуйте, що працівник міліції стане докопуватись завзято до істини і старанно напружувати свій прототип інтелекту, особливо якщо справа не кримінальна. Максимум на що ви можете розраховувати - це застосування з його сторони кількох професійних трюків.
    • 1.2 Міліціонер, як і більшість чиновників дуже любить людей. Він так їх любить, що спить просто і бачить як вони до нього звертаються і як він їм благородно допомагає.
      Якщо лінь - це двигун прогресу, то "любов до людей" - це паливо, яке в нього заливається. разом вони створюють просто дивовижну динамомашину.
      В очах міліціонера, праві ви чи ні - ви такий самий "задрот" як і всі інші, тому не розраховуйте на особливу ініціативу чи розуміння з його боку, навіть якщо факти свідчать на вашу користь.
      Міліціонери не люблять людий і роблять свою роботу зазвичай з видом "як все це надоїло....", "пошвидше б з цим розібратись".....
      Можливо ця якість йде ще від старого соціалістичного минулого.

• 2. Якщо ви прийшли забирати свою законну власність, і покликали для законності порядку на цей акт міліцію — візьміть з собою ще людей (будь то знайомі, п'янчужки, що на це підпишуться за чарку, чи хоч бі й служба охорони - на день); навіть і не думайте розраховувати на те, що в процесі конфіскації працівники міліції стануть захищати вашу власність, особливо якщо віддавати її вам як законному власнику не дуже хотять (а це ~90% ситуацій). Іншими словами - досить вірогідно, що прямо в перед очима працівників міліції в процесі добровільної видачі чи конфіскації у незаконного власника - ваше майно буде пошкоджене ним же. І максимум на що ви зможете розраховувати - це на зазначення факту пошкодження в протоколі.
    Для цього й потрібні будуть вам сторонні від міліції люди, аби убезпечити майно. Так що - тягніть з собою команду.
    Ця закономірність стосується більшості побутових, виробничих, ділових ситуацій.

• 3. Ніколи не росказуйте міліціонеру, що йому потрібно робити. Міліціонер істота "гнусная и горделивая" тому не росказуйте ні за що, що йому потрібно робити, навіть якщо це жирним шрифтом на першій сторінці вказано в його службовій інструкції — враховуючи до всього їх дратівливість, лінь і любов до цивільних - така вимога буде "металічною стружкою в його дупі" і ой як буде йому мусолити. Тому такими діями ви тільки навернете працівника міліції проти себе.
    Оптимум, що ви можете робити - це просто зазначати закони по факту, наприклад: "відповідно до полопження 5.1 'Закону про...' ви повинні забезпечити (не вірно!) громадянин має право на забезпечення..."

• 4. Ніколи не розраховуйте на міліціонера. Це один за тих випадків, коли подумуєш про те, що можливо "краще б їх взагалі не було, аби не зводити з пантелику людей". Ніколи і ні в якому разі не розраховуйте на допомогу працівника міліції, навіть якщо він стоїть поруч з вами - це тільки додасть вам фальшивої впевненості, що призведе до невірного розрахунку власних дій. Ви можете думати "міліціонер може мені допомогти", але ніяк не "міліціонер мусить мені допомогти", і вже точно не "міліціонер мені допоможе".
    Без вираженої тактико-технічної переваги міліціонер ніколи не влізе в конфлікт з чіткою позицією.

Є ще ціла купа нюансів та моментів у житті поряд з міліцією, але їх я скоріш за все стану викладати в процесі обговорення.

Справедливості заради - зазначу, що описані закономірності мало стосуються відверто кримінальних ситуацій, — в них модель поведінки інша; проте інша ще не означає краща.

Працівникам МВС, або іншим, кого дана позиція образила чи "зачепила", — я спеціально пронумерував основні потоки думок, аби ви могли конкретно їх спорстувати чи оскаржити. Я не складав цей матеріал аби облити когось брудом - мені це не цікаво, я просто хочу зробити те, що я вважаю "привідкриванням очей" для інших. Тому не проти буду ознайомитись з різними думками....

далі ймовірно буде...

[2] Naruto [30.12.2009, 23:57]
нічого хорошого про них сказати не можу, мабуть ще не зустрічався мені чесний міліціонер <_<
[3] Demetrius [01.01.2010, 18:33]
Хороше про них сказати можна, рівно як і погане...

Повна версія сайту