В вінчестері "закінчився бензин" - Форум Шепетівка.info
Інформаційна Орбіта Шепетівки
Субота, 19.05.2012, 19:12
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Форум Шепетівка.info » Мегарозділ » Швидка народна допомога » В вінчестері "закінчився бензин" (Дуже "пробуксовує" жорсткий диск)
В вінчестері "закінчився бензин"
DemetriusДата: Вівторок, 30.12.2008, 22:31 | Сообщение # 1
Admin
Статус: Offline
Активіст форуму.
Таке трапляється і не рідко, особливо якщо система вже довго тягне комп’ютер... У моєму випадку - ПК працює ще на тій ОС, що вже була встановлена при покупці!
Суть проблеми: наче увімкнутий DMA-режим, наче все має бути гаразд, але дискова система працює дуже повільно. Деякі програми запускаються довго, особливо відчутно - при виконанні паралельних завдань - наприклад записі DVD-диску (usb-привід) і паралельному прослуховуванні музики. Відкриття чималих файлів (музичних наприклад) відбувається не рідко з затримкою.
Загалом - хоча опція DMA активована, таке відчуття, що вінчестер працює в повільному режимі.
Привід - IDE.
Файлова система: NTFS

Очевидний вихід - перевстановити ОС. Але я дочекаюсь SCSI-привода, і тоді планую встановити 64-бітну ОС.

Міри, що приймались:
Видалення драйверів вінчестера та контроллерів
Видалення Alchohol tools
Підколючення через інші сегменти шлейфу
Перевірка в Scandisk

Міркування?

ШепетівчанинДата: Середа, 31.12.2008, 00:52 | Сообщение # 2
Подвійний агент
Власне, ознак "тормозів" саме дискової системи я не побачив. А протестувати швидкість Сандрою, Еверестом не пробував? Очевидний вихід найбільш правильний, хоча можна спробувати перевстановити вінду "поверху". Знову ж таки, перевіритись на віруси. В момент "тормозів" перевірити, який саме процес грузить систему. Приблизно так... І ще. А який сенс встановлювати SCSI-привод і 64-бітну ОС?

DemetriusДата: Середа, 31.12.2008, 11:04 | Сообщение # 3
Admin
Активіст форуму.
Дякую за швидку відповідь Шепетівчанин.
>Власне, ознак "тормозів" саме дискової системи я не побачив.
Звісно не побачив, тебе ж там не було. tongue
Хоча твоя ідея несес в собі чималу користь в тому плані що наштовхує на висновок, що сам "канал" пропускної здатності не втратив, але щось цей вінчестер сильно напрягає.
Як я уже казав ноги ростуть скоріш за все з системи і в ній вся справа.
Перевстановити можна дійсно по всякому і швидко і не дуже, але вже й не ті славні часи, коли було не влом перевстановлювати систему і по 6 разів на день, сьогодні це зайняття вже не так веселить.
Думаю ти розумієш, що встановлена "на верх" система часто наслідує всі проблеми старої.
Та й другий нюанс: явище мене цікавить як раз з наукового інтересу, - багато хто може перелити систему і забути, а тих, хто вміє по-справжньому розв’язувати проблеми не так і багато.

В плані вірусів - жорсткий диск кілька разів перевірявся повністю на їх наявність Антивірусом з новими базами.

Тимбільш - важливий момент: навіть коли дискова система сильно навантажена (гальми - жах), процесор зазвичай має навантаженість в 1%, що свідчить в користь того, що DMA режим таки працює. А вичислити який процес грузить саме дискову систему мені не вдалось. Тай не бачу сенсу сильно шукати, так як сама по собі (поки не завантажуєш програм) вона признаків неавторизованої роботи не видає (тобто сам по собі не нагружається).

Тепер відсторонена сторона: SCSI-вінчестер потрібен мені аби встановити на нього ОС і ще кілька спеціалізованих додатків, так як на ПК доводиться не рідко виконувати нетривіальні завдання... 64-бітна ОС - це взагалі просто — в центарльній платі 64-бітний камінець.

З повагою.
Веселих Свят!

McAndyДата: Середа, 31.12.2008, 11:06 | Сообщение # 4
Подвійний агент
І що дасть 64х біт? Процесор то який? Скільки ОЗУ? А відео яке?
Тормозити може фактично любий параметр!
Може Каспер стоїть. Може який троянчик грузиться.

DemetriusДата: Середа, 31.12.2008, 11:12 | Сообщение # 5
Admin
Активіст форуму.
Коли встановлю - тоді й скажу, що конкретно дасть, а теоретично розкидати запитання можна довго....
Процессор - Athlon64.

>Тормозити може фактично любий параметр!
Досить твереза ідея.

Відеокарта недавно замінювалась - виключено (хіба що DirectX перевстановити, але думаю - перебор, хоча спробувати можна).

>Може Каспер стоїть. Може який троянчик грузиться.
Канал "зліва" не навантажується, в списку процесів (о де ж ти мила Windows 98?) чужинців теж не помітив, так само як і небажаних файлів в автозапуску.
Встановлений Dr Web.

VentДата: Середа, 31.12.2008, 11:19 | Сообщение # 6
Журналіст
Активіст форуму. Любить родіну.
Не буду перечитывать всё, проблему Я понял. Скажу как Я поступаю в таких случаях - просто меняю определенный узел на другой (в данном случае жесткий диск), если не помогло то меняю всё. А искать причину "болезни" - дело не благодарное и пыльное.

---------
"Какой класс? Буржуазия!"
Будеш міняти вузол - поклич мене, я можу старий "мусор" забрати....
А справа дійсно клопітна. Невдячна? Це вже з якої сторони дивитись.

Demetrius

НТВ+ VIP всего за 4$ в месяц!!!
http://www.tv-shara.com/

VentДата: Середа, 31.12.2008, 11:49 | Сообщение # 7
Журналіст
Активіст форуму. Любить родіну.
Quote (Vent)
---------
"Какой класс? Буржуазия!"
Будеш міняти вузол - поклич мене, я можу старий "мусор" забрати....
А справа дійсно клопітна. Невдячна? Це вже з якої сторони дивитись.

какая буржуазия????? жесткий диск щас стоит 80 баков 500 гиг!!!!!!!! не издевайтесь, б\у нормальный винт можно купить за 100-200 грн 200Гб.

НТВ+ VIP всего за 4$ в месяц!!!
http://www.tv-shara.com/

McAndyДата: Середа, 31.12.2008, 14:33 | Сообщение # 8
Подвійний агент
Ясно, если проблема исключается в таких узлах как вирус-антивирус, видео (кстати сколько ОЗУ - так и не сказал) , то может конечно и винда. У тебя папка винды сколько весит?
Какая версия стоит? Может она наупдейтилась уже так, что теряется в собственных ногах! Видна ХР СП3 - саме то! Себе ставлю последнее время только её. Имею Чистую нормальную, просто корпорейт эдишн (без запроса серийного). Сам и директ и все дрошишки новее. Кстати у меня бывало тупил комп после некорректно установленых дров, причем я не криво их ставил, просто что-то комп не так вписал, недописал или х.з. что ему прошибло, но факт, раз нормально, а раз тупит и не читает. И тормозит тогда жуть.
Винду ж переустановить час работы! Зделай и думаю тема закроется. Или с этим есть проблемы?

DemetriusДата: Субота, 03.01.2009, 21:18 | Сообщение # 9
Admin
Активіст форуму.
ОЗП - 1 Гб.
ОС - Windows XP sp2 збірка Philka.ru
Папка Windows (глянув - ледь не "випав в осад") - 6 Гб, це при тому, що "темпи" винесені окремо. Найбільше місця займала папка system32 - 5,32 Гб, в ній лідерство - папка dllcache - 413 Мб., і купа файлів по дріб’язку.
Певно система дійсно "довгожитель".

Справа не в годині роботи, а в принципі, та й все не так сильно "тупить" - я можу почекати тиждень.
Хоча якщо прикинути - за увесь час на годину можливо й на текло простою.

69-sexДата: Субота, 24.01.2009, 10:45 | Сообщение # 10
Секретар
Активіст форуму.
не коректен говоришь....
нк мне надо:
1. видео карту(марка,модель,память..)
2.материнка(модель...че там еще я не знаю)
3.блок питания(модель,???W,ну и описание если не трудно)
4.процессор(какой лучше???, интел или селерон, 2 или 4 ядерный и вообще есть ли смысл брать 4 ядра...)
хочу чтоб комп был как сказка и поиграть от души и поработь в тишине не слыша шума кулеров...

-------------------

Вчитись, вчитись і ще раз вчитисть! І не тупити!
Читай:
http://ru.wikipedia.org/wiki/Офтопик

Demetrius

Сообщение отредактировал 69-sex - Субота, 24.01.2009, 10:46

DemetriusДата: Середа, 22.04.2009, 01:10 | Сообщение # 11
Admin
Активіст форуму.
Коли встановлю - тоді й скажу, що конкретно дасть, а теоретично розкидати запитання можна довго....

Коротко: встановив дану ОС, отримав достатньо відчутну віддачу в швидкодії, в ПЗ дефіциту не відчув та й 32-бітне працює без особливих проблем; Доктор Веб довелось замінити на НОД32 х64 - перший працювати відмовився.

Віндовс х64 багато чим нагадує Віндовс 2000.

Доречі - проблема з дисковою системою зникла. :-)

Форум Шепетівка.info » Мегарозділ » Швидка народна допомога » В вінчестері "закінчився бензин" (Дуже "пробуксовує" жорсткий диск)
Сторінка 1 з 11
Пошук:

Шепетівський Чат

200
Створити сайт безкоштовно
Copyright ***** © 2012, Шепетівка/Шепетовка