| Я трохи подумував з приводу того, де відкривати цю тему, тут чи в розділі Мережі. Але відповідно це розділ для обговорення програмних рішень та продуктів і тому пропоную розмовляти по темі тут. За час використання протоколу bit-torrent я масштабно використовував два клієнти: 1) FlashGet Взагалі, IMO - першоклассний клієнт, я ним користувався майже з початку свого ознайомлення з мережю інтернет. Що сподобалось: Просто, без зайвих понтів, зі смаком, дуже універсально (так як окрім торрентів, присутня підтримка "прямого завантаження" з базомиви наворотами, а також donkey-подібних пірингових мереж), швидко, наче без помилок. Що не сподобалось: Нефункціональність в плані категорій, що з часом може призводити до "захаращування" кагерої завантаження; мені не вдалось налаштувати роботу торрента через проксі. Також в нові версії флешгету досить паршиво грузять "прямі файли" (тобто є проблеми з HTTP і можливо з FTP). Тому я повернувся до "класики", а для торенту встановив окремий клієнт. 2) uTorrent Встановив по вищезазначеним причинам. Чому? Ну тому, що він по заявленням універсальний (і зокрема тому, що він його було рекомендовано на http://torrents.ru/forum/, проте згодом я замінив його більш новою версією). Що подобається: Функціональність - клієнт дійсно заточений під торрент, тому опцій чимало і є дійсно корисні; наочна (на перший погляд простота), і все. Що не подобається: Категорізація на базі фільтрів: тобто - не можна одразу ж створити категорії, присвоївши їм окремі теки (папки) і в них завантажувати, бідненьке і незручне меню "нового проекту"; категоризація зведена до створення "міток", які потрібно ще й додавати набором, або вибором з попередніх при створенні проекту, замість того, щоб випадаючим меню обрати із вже створених; навіть ті фільтри категорій, що вже є - недопрацьовані, наприклад - немає зліва мітки для "помилкових" проектів. Не подобається робота з файлами, вірніше її відсутність, щоб перемістити кудись вже завантажений проект, доводиться технічно перезапускати роздачу, не має можливості так само ефективно як у e-mule керувати файлами та теками. Про що подумую: Освоїти внутрішній RSS. У клієнті є RSS-фідер, і він там не дарма, так як деякі трекери, мають RSS-канали. Тому новинки можна прослідковувати прямо через клієнт по rss'y. А взагалі-то — подумую про заміну клієнту на інший. Під кінець порекомендую прекрасний трекер, де можна завантажувати торенти не думаючи про всілякі рейтинги. Це: Доступно тільки для користувачівhttp://baratro.ru/ Звісно, це не означає, що слід одразу злинювати з роздач по завершенню. Буду, радий почитати ваші думки, а також відгуки про клієнти, якими ви користувались.
|